Un compus din marijuana anihileaza o proteina Alzheimer

marijuanaUn compus activ din marijuana, pe care cu totii il stim ca THC, anihileaza o proteina care declanseaza boala Alzheimer. Descoperirea sprijina rezultatele altor studii care au gasit dovezi ale beneficiilor canabinoidelor, precum THC, asupra suferinzilor de boli neurodegenerative.

Oamenii de stiinta au testat efectele THC pe neuroni umani cultivati in laborator ce au mimat boala Alzheimer. THC-ul este atat de laudat de comunitatea medicala incat acum se lucreaza la modificarea lui genetica pentru a-l produce mult mai eficient decat prin sintetizare. Compusul functioneaza prin transferul din plamani in fluxul sanguin, unde se ataseaza de doi receptori ce se afla pe suprafata tuturor celulelor din corp.

Citeste si  Studiu finantat de "nebuni": Nu exista legatura intre vaccinuri si autism

In creier, cei mai multi receptori se afla in neuronii asociati cu placerea, memoria, gandirea, coordonarea si perceperea timpului.

Nu este cunoscut motivul pentru care apare inflamatia specifica Alzheimer-ului in creier, dar daca gasim o metoda de a o reduce si de a incuraja organismul sa repare leziunile, am fi pe drumul cel bun spre primul tratament eficient.

[sursa]