Un device capabil sa iti vizualizeze gandurile

mind readingDaca esti de parere ca mintea este unicul loc sigur in care poti fi intr-o intimitate totala cu secretele tale, ei bine te inseli amarnic pentru ca oamenii de stiinta fac pasi din ce in ce mai mari in citirea gandurilor si afisarea lor pe un ecran in fata tuturor.

O echipa de la Universitatea din Oregon a construit un sistem care poate citi ganduri prin scanari cerebrale, refacand fetele vizualizate in mintea celor supravegheati. Dupa cum veti observa, rezultatele sunt infricosatoare.

Oamenii de stiinta au selectat 23 de voluntari si le-au oferit 1.000 de fotografii color cu fete aleatorii. Voluntarii au privit fotografiile in timp ce se aflau in interiorul unor scannere fRMN, care detecteaza schimbarile subtile in circulatia sangelui in creier pentru a masura activitatea neurologica.

La fRMN se afla conectata si o inteligenta artificiala care citeste activitatea cerebrala in timp ce inregistreaza o descriere matematica a fiecarei fete la care sunt expusi voluntarii in timp real. Oamenii de stiinta au alaturat 300 de numere fiecarui element fizic de pe fetele din fotografii pentru a ajuta inteligenta artificiala sa le perceapa precum un cod.

Citeste si  VIDEO: SpaceX - Inca o aterizare reusita

A fost prima faza, in care au antrenat AI-ul sa invete ce activitate neurologica este provocata de anumite elemente fizice. Dupa ce s-a calibrat, echipa a trecut la faza urmatoare. AI-ul a fost conectat doar la fRMN si a trebuit sa afle la ce fotografie se uita voluntarul numai prin masurarea activitatii cerebrale.

Iata rezultatele:

ai frmn

Nu am ajuns inca la desenarea corecta a chipului vreunui raufacator prin conectarea la activitatea cerebrala a victimei, dar ne apropiem.

[sursa]