Un IQ ridicat te fereste de schizofrenie

schizofrenieAu existat foarte multe dezbateri pe seama testelor care masoara nivelul IQ-ului, daca intr-adevar acestea iti pot arata succesul pe care-l poti avea mai tarziu datorita nivelului crescut de inteligenta. Pana la a afla daca testele acestea chiar au ceva adevar in ele, stim ca nivelul IQ-ului influenteaza riscul aparitiei schizofreniei. Cu cat mai mare, cu atat mai mic.

Schizofrenia este o tulburare psihica extrem de grava cu simptome care se manifesta printr-un comportament social anormal, halucinatii auditive, paranoia. Este cauzata de factori genetici, dar poate fi influentata negativ de consumul de droguri si traumele emotionale. Studiul publicat in The American Journal of Psychiatry este cel mai mare efectuat cu scopul de a explora relatia dintre boala si coeficientul de inteligenta. Autorul a declarat intr-un comunicat de presa ca inteligenta nu ii permite bolii sa se manifeste.

Citeste si  Seinfeld: Bolile mentale din serialul despre nimic

Studiul a analizat rezultatele testelor a peste 1,2 milioane de barbati suedezi cu varste cuprinse intre 19 si 20 de ani, intre anii 1979 si 1995. Internarile din cauza schizofreniei au fost monitorizate intre 1986 si 2010. Concluzia a fost ca exista o relatie solida intre cele doua.

[sursa]