VIDEO: Lupta pentru prada intre o vulpe si un vultur plesuv

Au fost opt secunde intense intre un vultur plesuv si o vulpe, in lupta lor pentru un iepure. Intr-o scena extrem de rar intalnita, fotografii au capturat momentul in care un vultur plesuv s-a infipt in prada unei vulpi, ridicand-o cu totul de la sol.

Episodul face parte din ceea ce numim kleptoparasitisim, momentul in care un animal fura prada altuia, dar acesta este, probabil, cel mai spectaculos de pana acum, cel putin din experienta celor prezenti in Parcul National Istoric San Juan Island din statul Washington.

Fotograful Kevin Ebi, de la publicatia Living Wilderness, a surprins toata scena. Ebi a vazut cum o vulpe a prins un iepure si apoi l-a purtat in falci o perioada, fiind intrerupta violent de un vultur plesuv.

„Din spate am auzit strigatul unui vultur plesuv. M-am intors si l-am vazut cum se apropie in viteza. Am stiut ca vrea iepurele.” – Kevin Ebi, pe blogul sau

Dupa cum povesteste Ebi, situatia a devenit chiar dramatica pentru ca vulpea nu a renuntat la prada sa nici macar cand s-a aflat in aer. S-a dat o adevarata lupta la multi metri deasupra pamantului.

Citeste si  Controlarea neuronala a viermilor prin ultrasunete

Un alt fotograf a surprins confruntarea prin captura video.

Dupa violenta intalnire, si abrupta aterizare, vulpea s-a intors in grupul ei unde a inceput sa se joace cu alte vulpi…

[sursa]