brian coxCosmos 

Brian Cox ne explică de ce nu am întâlnit încă extratereștri

brian cox
John Rolin/Flickr

Celebrul fizician Brian Cox  a discutat pe marginea uneia dintre cele mai mari întrebări din astronomie: Dată fiind probabilitatea ridicată de a exista viață extraterestră în imensitatea spațiului, de ce nu am găsit încă dovezi clare ale sale?

Această întrebare a fost prima dată adusă în discuție de către fizicianul italian Enrico Fermi în anul 1950, în ceea ce astăzi numim Paradoxul Fermi. El argumenta că există o contradicție între probabilitatea ridicată de a exista viață extraterestră și lipsa totală a dovezilor  că viața inteligentă s-a dezvoltat și în afara Pământului.

“Unde sunt toți?” Se întreabă el.

Ei bine, profesorul Cox crede că a găsit răspunsul. Dar nu este prea vessel. Potrivit The Sunday Times,  Cox declară:

“O rezolvare a paradoxului Fermi este aceea că n-ar fi posibil să conduci o lume care are puterea să se autodistrugă și că are nevoie de soluții globale de colaborare pentru a putea preveni acest lucru.”

Așadar, există o șansă ca extratereștrii să se fi eliminat singuri pe fondul tulburărilor politice înainte să devină o civilizație îndeajuns de avansată încât să pornească în explorarea interstelară.

“Se pare că dezvoltarea științei și ingineriei, inevitabil, depaseste dezvoltarea expertizei politice, ceea ce duce la dezastru. Ne putem apropia de acel moment.”

Valentin Ioniță

[sursă]

Citeste si  Hubble a descoperit un satelit în Sistemul Solar!

Related posts

One Thought to “Brian Cox ne explică de ce nu am întâlnit încă extratereștri”

 1. bolovan

  Mai am eu o varianta:
  Pentru?
  O civilizatie care sa fie capabila sa intre in contact cu alte cevilizatii…este mult peste omenire. Ce sa invete de la noi? Suntem mult prea inapoiati din punct de vedere al civilizatiei/tehnologiei etc…ca sa prezentam interes pentru o civilizatie avansata.
  Noi suntem capabil sa vedem din ce sunt facute (aprox) stelele aflate la zeci sau chiar sute de ani lumina. Si de abia suntem capabili sa trimitem o sonda la marginea sistemului solar…o civilizatie care este capabila sa colonizeze/calatoreasca printre sisteme solare este infinit mai evoluata…prin urmare…sunt convins ca au tehnologia suficient de avansata incat sa vada si ce vanturi tragem…de la ceva ani distanta.
  De ce nu depsitam activitatea lor? Cel mai probabil nu intelegem semnalele trimise de ei…mai mult…seti/etc ce scaneaza ei sunt benzi relativ inguste. Inca nu avem tehnologia sa scanam TOT

Leave a Comment