Ironie: Adolescentul anti-vaxx, care a facut varicela

Oh, beautiful karma! Un student din nordul statului Kentucky, care a dat in judecata departamentul de sanatate pe motiv ca nu i-a mai dat voie sa mearga la scoala pentru ca refuza vaccinarea impotriva varicelei, a facut varicela, un virus periculos ce poate fi si mortal.

Jerome Kunkel, in varsta de 18 ani, a ajuns pe prima pagina a multor ziare in luna martie dupa ce a dat in judecata Departamentul Sanatatii din Nordul Statului Kentucky pentru ca le interzicea studentilor nevaccinati sa mearga la scoala in timpul unei epidemii de varicela.

Cand a fost instaurata interdictia, aparusera 32 de cazuri in sanul scolii catolice, impunand, astfel, necesitatea unor masuri de controlare a epidemiei. Autoritatile au ales sa le interzica accesul studentilor ce nu puteau dovedi faptul ca au fost vaccinati impotriva varicelei.

Decizia i-a suparat pe Jerome si pe familia sa extrem de religioasa, familie care s-a opus vaccinarii din motive morale precum cele care spun ca vaccinul impotriva varicelei ar fi bazat pe tesuturi prelevate de la fetusi avortati.

„Este o tiranie impotriva religiei noastre, impotriva credintei si a tarii. Este penalizat pentru ca este un tanar sanatos. S-ar putea nici sa nu faca vreodata varicela.” – Bill Kunkel, tatal lui Jerome

Ei bine, a contractat virusul. Oh, dulce ironie!

Avocatul familiei, Christopher Wiest, a confirmat saptamana aceasta ca Jerome Kunkel a contractat virusul, dar ca, in ciuda severitatii bolii, care in unele cazuri poate cauza pneumonie si chiar decesul, familia nu are nici un regret in privinta pozitiei sale anti-vaxx.

„Din perspectiva lor, au fost intotdeauna constienti de riscul de a contracta boala si sunt ok cu asta” – a declarat avocatul

Contractarea virusului te poate pazi de infectari viitoare, in majoritatea cazurilor, dar comunitatea medicala ne sfatuieste sa ne vaccinam impotriva varicelei pentru ca este o metoda mult mai sigura decat infectarea intentionata. In ciuda acestor recomandari, guvernatorul Matt Bevin a fost atacat pentru faptul ca a recunoscut ca si-a expus in mod voluntar cei 9 copii ai sai virusului.

„Am aflat ca un vecin este infectat si m-am asigurat ca macar unul dintre copiii mei sa se infecteze. Le-a fost foarte rau cateva zile, dar apoi au fost bine” – Matt Bevin

[sursa]

Citeste si  Farsa: Sacrificiu uman, la CERN

Vaccinarea este o responsabilitate fata de propria persoana, dar si fata de comunitate. Exista in orice grup un numar de persoane care nu pot fi vaccinate din motive medicale, iar acestea depind de imunitatea grupului: cu cat sunt mai multi membri ai comunitatii vaccinati, cu atat scad sansele ca aceste persoane vulnerabile sa contracteze virusul. Pentru ca imunitatea de grup sa functioneze, trebuie ca rata vaccinarii in cadrul grupului sa fie de cel putin 95%.