Albusul fiert al oului de gaina readus la starea initiala

150126095911-largeChimistii au reusit sa „dez-fiarba” un ou de gaina. Inovatia ar putea reduce costurile tratamentelor anti-cancer, a productiei hranei si ale altor segmente ale industriei biotehnologice in valoare de peste 160 miliarde de dolari la nivel global.

Vorbim aici de readucerea la starea moleculara initiala a albusului din ou. Au inventat aceasta metoda, un device care departe proteinele legate prin fierbere. Incep cu un albus de our fiert timp de 20 minute la o temperatura de 90 de grade Celsius.

Precum multi alti oameni de stiinta, Gregory Weiss, s-a straduit foarte mult sa produca sau sa recicleze proteinele care pana acum se asezau in structuri incorecte, devenind inutile. Nu au fost interesati neapart de albusul de ou, dar au dorit sa demonstreze astfel procedeul. Prin acesta, vor putea recupera material de pe peretii eprubetelor.

Citeste si  Savantii observa injumatatirea radioactiva pentru prima data

Procesul dureaza cateva minute. Pentru a recrea o proteina cunoscuta ca lizozima odata ce oul a fost fiert, echipa adauga o substanta ureica ce incepe sa dizolve  albusul, lichefiind materia solida. Procedeul este destul de complicat pentru neavizati. Dureaza putin, dar se intampla multe lucruri.

Pentru mai multe detalii tenice, nu ezita sa accesezi sursa articolului.

[sursa]