Un doctor chinez planuieste un transplant de cap

sala de operatieAnul trecut, omenirea a fost fascinata si speriata de ce voia sa faca un chirurg italian, Dr. Sergio Canavero, care a declarat ca va efectua primul transplant de cap. Acum, un chirurg chinez a facut si el un pas in fata.

Acesta a explicat intr-un interviu in New York Times ca isi alcatuieste echipa si definitiveaza planul pentru ca operatia sa aiba loc atunci cand vor fi pregatiti. Planul implica separare a doua capete de corpuri si conectarea vaselor de sange ale corpului donatorului decedat cu ale capului pacientului viu. Echipa va introduce si o placa metalica pentru a stabiliza gatul si scufundarea nervilor din coloana vertebrala intr-o substanta care ii ajuta sa se conecteze.

Citeste si  Transplantul de "organ viu"

Doctorul chinez, poreclit Dr. Frankenstein de catre mass-media, a castigat notorietate la inceputul anului dupa ce a sustinut ca va face un transplant de cap la o maimuta. Maimuta nu a supravietuit mai mult de 20 de ore inainte de a fi eutanasiata din motive etice.

Deja, mai multi chinezi s-au oferit voluntari pentru transplant printre care un barbat de 62 de ani care sufera de paralizie de la gat in jos de 6 ani.

[sursa]