Ascultă-ți microbii

Poate nu știați, dar microbii din organismul vostru gândesc, au sentimente, preferințe și idei. Și da, vi le comunică.

Cinci zile de „informații medicale nepărtinitoare”. Cinci zile în care puteți urmări lideri de top cum demontează dieta fără grăsimi…și nu numai. Cinci zile în care sunteți expuși la medicină pură pe gratis. 

Așa se promovează conferința online ce are loc acum. De fapt, organizatorul ei a reușit să strângă laolaltă cele mai mari celebrități pseudo-medicale pentru cinci zile umplute cu pseudo-știință.

Autorul informației din deschiderea articolului este nimeni altul decât Deepak Chopra, avocat celebru al medicinei alternative, promovat de Oprah, autor a peste 20 de best-seller-uri în care explică de fapt cum stă treaba cu dietele, spiritualitatea, yoga, succesul și multe altele.

Deepak Chopra încearcă să explice un sindrom care încă nu există ca diagnostic, „intestinul care picură” (leaky gut syndrome), în care intestinul permite anumitor substanțe să „picure” în restul organismului. Restul lumii medicale așteaptă cercetări mai solide pentru acest fenomen. Domnul Chopra deja îl explică: „coloniei bacteriene (microbii) în care plutim noi nu-i place nimic procesat, nimic rafinat, nimic manufacturat și nimic transformat genetic (GMO-ed)”. Și atunci, nervoși, microbii varsă substanțe supărătoare în corpul nostru.

Citeste si  Piramida din Antarctica

Lumea științifică nu este foarte sigură ce ar trebui să consumăm, ținând cont că majoritatea lucrurilor plantate au trecut printr-un fel de modificare genetică, fie ea vechea hibridizare. În plus, nimeni nu pricepe cum ar trebui bacteriile să indentifice acele alimente modificate genetic – a, da „microbii îți citesc gândurile”. Criticile frecvente nu-l opresc, însă, pe Chopra să verse pseudo-știință pe bandă rulantă și să mențină un public fidel.

Alte idei mărețe a acestui om sunt: „îmbătrânirea este un proces pe care îl învățăm, și nu fiziologic” sau „vindecarea cuantică”.