Un avion spatial misterios orbiteaza Terra de 500 zile

avion spatial
Boeing

Pe 20 mai 2015, armata americana a lansat avionul robotizat X-37B pe orbita Terrei pentru a patra sa misiune top secreta. Acum, dupa mai bine de 500 de zile, drona alimentata cu energie solara inca se afla acolo fara nici o informatie cu privire la finalizarea zborului sau la misiunea sa, generand tot felul de teorii ale conspiratiei.

Lanseaza sateliti de spionaj in atmosfera, interfereaza semnalul unor sateliti, este parte a cercetarii Pentagonului in domeniul armelor aeropurtate sau supravegheaza statia spatiala scapata de sub control de catre China?

Tot ce stim este ca in timpul misiunii care dureaza de 500 de zile, transporta mai multe incarcaturi, dintre care cateva au fost identificate.

Testeaza cateva device-uri cu propulsie electrica, apartinand Fortelor Aeriene Americane si companiei private Aerojet Rocketdyne, si materiale NASA in vederea investigarii modului in care acestea sunt afectate de mediul spatial.

Citeste si  Raul de mare, eliminat

Chiar daca nu vom afla, probabil, in urmatorii 50 de ani care este misiunea acestui avion spatial, ne bucuram totusi sa vedem cum tehnologia alimentarii solare poate tine un aparat atat de mult in zbor. Vorbim, totusi, despre mai mult de 500 de zile. Inaintea acestuia, au fost lansate altele in cadrul programului OTV-4, care, spun autoritatile americane, au petrecut in total 1.367 zile pe orbita, dovedind utilitatea reutilizarii echipamentelor.

Petru Stratulat

[sursa]