Nu va mai curatati urechile cu betisoare!

betisoare urechiDaca folositi betisoare de urechi, renuntati la ele. Acesta ar fi sfatul Academiei Americane de Otolaringologie, care studiaza afectiunile urechilor si gatului. Academia a publicat un ghid pentru igiena urechii in care avertizeaza utilizatorii betisoarelor cum ca acestea sunt daunatoare.

Prin introducerea betisoarelor in ureche, riscam sa le infundam mai tare cu exces de ceara. Urechea se curata natural prin eliminarea acestei substante, dar noi facem opusul cu ajutorul betisoarelor.

Ceara din urechi nu este cea mai placuta substanta, dar are un rol esential in sanatatea organului de simt. Nu doar ca aceasta curata urechea, dar impiedica uscarea, ajutand-o sa transpire natural. In acelasi timp blocheaza intrarea particulelor de praf in canalul auditiv. In mod normal, prin masticatie, sau orice miscare a mandibulei, ceara este incet-incet impinsa spre exterior, unde se intareste ca apoi sa cada in ureche. Cateodata, acest proces nu decurge normal si se aduna un exces de ceara, problema intalnita la 1 din 10 copii si la 1 din 20 de adulti. Daca te numeri printre aceste cazuri, mergi la doctor.

Citeste si  Organisme modificate genetic mai uşor cu CRISPR

urecheDoctorii recomanda vizita in cazul in care sesizati o acumulare de ceara, o scadere a acuitatii auditive sau prezenta unui tiuit. Sfatul nu este unul nou, iar comunitatea medicala il tot repeta de cativa ani: betisoarele pentru urechi nu sunt benefice urechii!

[sursa][sursa]