Bollywood abordeaza teme sci-fi in filmele sale

Pe masura ce India se pozitioneaza in aceasta perioada ca putere spatiala, industria sa cinematografica imbratiseaza genul sci-fi.

In 2014, India a trimit in spatiu misiunea Mars Orbiter si a devenit prima tara care a trimis un satelit pe orbita planetei Marte inca din prima incercare, eclipsand chiar si natiunea rivala din regiune, cu mult mai bogata, China. Proiectul a fost condus de o echipa formata din oameni de stiinta femei, la fel ca proiectul Chandrayaan-2, care a trimis a doua sonda indiana spre Luna in iulie, si care va aseleniza in septembrie.

Mission Mangal este unul dintre exemplele industriei cinematografice indiene si se invarte in jurul misiunii Mars Orbiter. Va fi lansat pe 15 august, Ziua Independentei Indiene. Akshay Kumar, cel care joaca rolul principal dar care a si produs filmul, a declarat ca pregatirea rolului sau in acest film a necesitat un curs rapid de astrofizica.

„Inteleg acum efortul si planificarea necesare pentru a putea duce la bun sfarsit o misiune spatiala, iar respectul pe care li-l port oamenilor de stiinta si inginerilor care lucreaza la aceste misiuni a crescut enorm” – Akshay Kumar

[sursa]