Calendar – 27 noiembrie

  • 1874 – S-a nascut Chaim Zriel Weizmann, un chimist rus care a dezvoltat metoda de a crea acetona din bacterie si proces de fermentatie in timpul Primului Razboi Mondial. Acetona a fost vitala in productia de explozibil. Dupa razboi, a modificat tehnica pentru a produce compusi organici. De asemenea, a stat la baza statului Israel, fiindu-i si primul Presedinte.
  • 1857 – S-a nascut Charles Scott Sherrington, psiholog care a primit in 1932 Premiul Nobel in Medicina alaturi de Edgar Adrian pentru cercetarile lor asupra functiilor neuronilor. El a descoperit ca in timp ce un set de muschi e stimulat, muschii opusi sunt inhibati. Tot el a creat termenii „neuron” si „sinapsa”.
  • 1701 – S-a nascut Anders Celsius, astronom suedez care a propus ca scala temperaturilor sa inceapa cu 0 grade, punctul de fierbere a apei, si sa se termine cu 100 de grade, punctul deinghetare. A numit-o Centigrade, adica, in latina, 100 de trepte. Dupa moartea sa, Carolus Linaeus a inversat scala si a intitulat-o Celsius.