Top Știință 2015: Invenții

Încheiem seria „Top 2015” cu invențiile de anul trecut. Pe această listă se regăsesc invenții disponibile pentru consumatori și cu o anumită utilitate. Nu am inclus prototipuri, campanii de fund-raising fără o finalitate sau invenții fără review-uri de la consumatori. 

1.Hoverboard

Copil din căsătoria Segway-ului și a skateboard-ului, Hoverboard-ul este una din cele mai populare invenții ale anului 2015. De la modele cu roți și până la compania care face primul „hoverboard adevărat”, vă puteți cumpăra un hoverboard cu 89-2000 euro, în funcție de viteza maximă, număr de roți, siguranță (unele au luat foc spontan) și gadget-uri atașate.

Bonus: un român a creat primul hoverboard adevărat, funcțional

2. Sprouting

Am ales un produs din gama „monitorizarea sănătății” un pic diferit, în sensul în care este gândit pentru bebeluși. Sprouting este echipat cu senzori pentru puls, temperatură și mișcare și oferă nu numai informații despre starea actuală a copilului, ci poate face previziuni despre orarul său de somn-trezire. Se încarcă wireless, se spală, crește odată cu bebelușul și transmite datele pe smartphone. Costă 275 de euro, dar trebuie să vă înscrieți pe o listă de așteptare.

3. Lenjerie intimă pentru femei la menstruație

Thinx este o companie care fabrică lenjerie intimă ce înlocuiește tampoanele și absorbantele. Sub stratul de bumbac, au mai multe straturi anti-microbiene, foarte absorbante. După purtare, este clătită, spălată la mașină și repurtată. Vine în mai multe variante de „absorbabilitate” (picături) și de forme. Costă de la 100 RON perechea.

4. Bila care învață copiii să programeze în timp ce-i ține activi

Există o indiscutabilă nevoie de programatori. Dar este nevoie și de copii activi. Hackaball încearcă să aducă aceste două lumi împreună, creând o bilă programabilă prin tabletă sau laptop. Copiii îi pot schimba culorile, vibrațiile și sunetele în funcție de imaginație și de jocul dorit. Jucăria costă aproximativ 65 euro.

Citeste si  Studiu: Homeopatia, eficientă pentru zero boli

5. Instrumentul care poate fi orice

Artiphon este un instrument digital, care poate fi legat de smartphone sau tabletă și poate fi cântat ca vioara, chitara, tobele, pianul și orice instrument înrudit. Costă 400 euro, dar de banii aceștia puteți face muzică deși nu ați mai cântat la vreun instrument până acum.

6. Tesla Modelul X

Nu putem să facem o listă cu invenții fără Tesla. În 2015 au prezentat primul SUV electric, Modelul X. În afară aspectului super, are zero emisii, este spațios, sigur, are autonomie 400km și…costă aproximativ 130.000 euro. De asemenea, compania încearcă să reducă prețul Modelulului S care momentan costă în jur de 60.000 de euro.

7. Lanț de bicicletă ce poate fi purtat

Creatorul acestei invenții este un biciclist convins, săturat să se tot lupte cu diversele metode de a securiza bicicleta. A creat Mighty Click, o curea-lanț de bicicletă, a făcut o campanie de succes pe KickStarter și, acum, vă puteți cumpăra un astfel de lanț cu 25 de euro.

8. Cea mai portabilă vestă de salvare

Creatorul Kingii a realizat că vestele de salvare sunt dificil de purtat, astfel încât a creat o vestă stocată într-o brățară, care se activează la cerere. Se poate restoca și reîncărca și costă aproximativ 60 de euro.

9. Căști  in-ear wireless

Căștile Bragi combină un player cu 4GB pentru melodii, un indicator pentru activitatea fizică (puls, număr de pași, durată) și un headset pentru telefoane echipat cu microfon. Pentru cei foarte activi, merită cei 300 euro.

10. Așteptăm comentariile voastre pentru ce ar mai fi meritat să ajungă în top 10 invenții 2015.