STUDIU: Cele mai periculoase droguri sunt legale

Drogurile dau dependenta si au efecte devastatoare asupra vietii, dar cele mai periculoase nu sunt cele ilegale. De fapt, alcoolul si tutunul sunt mult mai periculoase decat cele ilegale, potrivit unui raport.

Fumatul si consumul excesiv de alcool cauzeaza peste un sfert de miliard de ani pierduti din cauza dizabilitatilor, potrivit unei lucrari a Society for the Study of Addiction in the UK. Efectele substantelor ilegale reprezinta un bonus.

Asta inseamna ani pierduti din cauza mortii premature sau a unei afectiuni precum cancerul sau a problemelor cardiovasculare.  Desigur, nu inseamna ca o bere va avea aceleasi efecte precum o liniuta de cocaina, dar, daca privim Omenirea per ansamblu, ceea ce folosim in fiecare zi ne afecteaza cel mai mult.

Citeste si  Legatura dintre pseudo-stiinta si IQ redus

Asadar, in ceea ce priveste efectele care dau cu noi de pereti si a mortalitatii, alcoolul si tutunul sunt cele mai periculoase droguri, iar asta ar trebui sa ne puna putin pe ganduri.

In medie, fumatul cauzeaza 110.7 decese din 100.000 de persoane. In acelasi esantion, alcoolul este responsabil de 33 de decese, iar substantele ilegale, precum cocaina, de doar 6.9.

[sursa]