Cinci moduri de a-ti incalzi locuinta

image-20141125-4244-1sf5h95Trage draperiile noaptea

In timpul zilei, ferestrele permit intrarea energiei radiante intr-o cantitate mai mare decat cea care iese. Lumina soarelui trece prin sticla, dar radiatia infrarosie nu poate. E bine ca acea energie sa ramana in casa.

Acopera zidurile

Agata tablouri, oglinzi sau alte obiecte. Acestea incalzesc peretele cu pana la 2 grade. Un simplu poster lasa o urma termica. Cea mai buna solutie aici ar fi bibliotecile sau rafturile cu carti. Celebra carpeta cu Rapirea din Serai a fost cu siguranta o idee buna, candva…

Acopera usa de la intrare

Daca imbraci pe interior usa cu un material gros, si la fel si zidurile dimprejur, poti ridica destul de mult temperatura din interiorul casei.

Foloseste panouri

Stramosii nostri foloseau panouri din lemn in spatele lor, in timp ce stateau cu fata la foc, crand altfel o incinta. Lemnul le incalzea spatele, in timp ce focul fata.

Citeste si  VIDEO: Magneti din neodymium si un blender

Pozitioneaza mobila in zonele calde

Senzatia de caldura difera in functie de locul pe care ti-l alegi in camera, chiar daca temperatura aerului este aceeasi in toata incinta. Te simti mai bine in centrul unei case pentru ca zidurile reci sunt mai departe de tine. Pozitioneaza mobila langa zidurile interioare.

Daca biroul tau se afla langa fereastra, iti vor ingheta picioarele, asa ca lasa privelistea si muta biroul langa un zid care nu are legatura cu exteriorul.

[sursa]