Cum ar trebui sa ne incarcam telefonul

iphoneBateriile sunt punctul slab al smartphone-urilor, dar intr-o oarecare masura este si vina noastra. Cei mai multi dintre noi stiu ca reprizele scurte de incarcare pot avaria bateria si ca e mai bine sa o incarci cand este aproape consumata.

Am gresit. De fapt, un site al companiei de baterii Cadex, intitulat Battery University, a publicat un articol despre cum trebuie incarcate bateriile cu litiu-ion si cat de sensibile sunt la stres. Si, ca in cazul oamenilor, stresul prelungit poate strica speranta de viata a bateriei.

Potrivit Battery University, conectarea telefonului la priza mult dupa ce acesta s-a incarcat, cum ar fi peste noapte, va afecta bateria. Imediat ce smartphone-ul atinge 100%, incarcarea vine in reprize pentru a mentine acest nivel, stresand bateria, ceea ce va afecta chimia din interior.

Citeste si  De ce imaginea aceasta strica telefoanele?

Battery University recomanda deconectarea in acest caz. Li-ion nu necesita incarcare completa. Este chiar mai bine ca incarcarea sa fie incompleta si in reprize dese si scurte. Imediat ce a scazut cu 10%, e bine sa-l bagi in priza. Pe langa faptul ca bateria va functiona in parametri optimi asa, o vei avea si incarcata mai mult timp.

[sursa]