Cum vedem Perseidele anul acesta

Ca în fiecare an, în luna august este timpul Perseidelor!

Pământul se intersectează în fiecare an cu resturile de particule de praf și rocă ale cometei Swift-Tuttle, de unde rezultă ploaia de meteori denumită Perseide.

Deși, în mod normal, se pot observa zeci de meteori pe oră, anul acesta prezența Lunii pe cerul nopții va face mai greu vizibile „stelele căzătoare”.

Potrivit site-ului astro-urseanu.ro, în timpul perioadei maxime de intensitate – când se pot observa cei mai mulți meteori – în noaptea dintre 12 spre 13 august, Luna va apune abia după ora 3. Astfel că o idee mai bună este să observați Perseidele în noaptea de 10 spre 11 august, când Luna apune după 01:30, sau chiar în noaptea aceasta, când Luna apune în jurul orei 1.

Durează aproximativ 30 de minute pentru ca ochii să se acomodeze cu întunericul și să distingă mai multe stele pe cer. Deși radiantul Perseidelor este constelația Perseus, ”stelele căzătoare” apar pe tot cerul, dacă sunteți într-un loc senin și întunecat.

Ploaia de meteori va continua să fie vizibilă până la sfârșitul lunii august, când Pământul părăsește traiectoria cometei Swift-Tuttle.