De ce cancerul nu ar tine de ghinion

junk foodCe anume cauzeaza cancerul? Raspunsul este unul complex. Cand savantii americani au propus o formula matematica simpla pentru a explica, au starnit atentia tuturor. Studiul publicat in Science sugereaza ca exista o legatura intre aparitia cancerului si diferite tesuturi si divizia celulelor stem din interiorul acestora. Cu alte cuvinte, se crede ca tesuturile cele mai vulnerabile in fata cancerului sunt tocmai acelea in care exista cele mai multe divizii celulare stem.

Cele mai multe studii spun ca totul tine de ghinion si ca masurile de preventie sunt inutile, dar o fi asa? Se pare ca ar mai exista niste factori care influenteaza aparitia cancerului: cei climatici si cei ereditari plus mutatiile aleatorii ale genelor.

Citeste si  STUDIU: Cele mai periculoase droguri sunt legale

Minimizarea riscurilor tine de jucarea corecta a cartilor pe care le ai in mana, caci viata nu este altceva decat un joc de noroc. Putem inclina balanta usor daca avem grija de noi. Probabil un stil de viata mai atent, eliminand factorii daunatori, te-ar ajuta ca, in loc de chinta sparta sa ai in mana un careu de asi.

[sursa]