Dinozaurii se drogau

1024px-Dilophosaurus_wetherilliCiupercile psihedelice sunt la fel de batrane precum dinozaurii, arata noile descoperiri, si este posibil ca acestea sa fi facut parte din dieta lor. Specia Poaceae este atat de veche precum viata pe uscat. Pana acum, insa, dovezile au fost neconcludente. Fosilele descoperite sugereaza ca vastele campii au aparut recent, dupa ce fotosinteza C4 a dat plantelor un avantaj considerabil.

In 2005, anumite urme de iarba au fost gasite in fecalele dinozaurilor. Acum, descoperirile includ acelasi tip de materie organica prinsa intr-o bucata de chihlimbar de 12 milimetri din Myanmar vechi de 97-110 milioane de ani.

Citeste si  STUDIU: Cele mai periculoase droguri sunt legale

Pe cat de interesanta ar fi descoperirea pentru botanisti, exista ceva cu mult mai intrigant – o ciuperca inrudita cu secara, care produce ergotamine, iar acestea au legatura cu LSD-ul. Cel mai faimos membru al speciei este claviceps purpurea, care creste pe secara si care se inmulteste printr-o forma similara mucegariului, producand halucinatii. Specia exista de pe vremea dinozaurilor.

[sursa]