E tehnologia buna sau rea pentru memorie?

image-20150915-29607-onz075In era tehnologica in care ne aflam, una dintre schimbarile majore pe care le-am suferit, ca specie, este pierderea capacitatii de a retine lucruri. Riscam sa uitam detalii ca ziua de nastere a unui prieten sau ora la care aveam o intalnire importanta, asa ca notam totul in smartphone-uri si pe laptopuri si ne setam remindere.

Tehnologia este, astazi, adanc inradacinata in existenta noastra de zi cu zi. Cercetatorii au studiat efectul pe termen lung pe care tehnologia il  are asupra felului in care invatam si in care retinem informatii. Dependenta de tehnologie poate duce la ceea ce oamenii de stiinta numesc „digital amnesia”, cand indivizii nu mai pot retine informatii, ca rezultat al stocarii acestora pe un devide digital.

Citeste si  VIDEO: Cum ar arata un impact cu un asteroid

Din 1000 de consumatori intervievati, cu varsta de peste 16 ani, 91% s-au declarat dependenti de internet si alte device-uri pentru a le aminti ce au de facut. 71% nu isi aduc aminte numerele de telefon ale copiilor lor.

Dar inainte sa deplangem aceasta aparenta pierdere a capacitatii de memorare, cele mai recente studii arata ca, de fapt, ne adaptam.

[sursa]