Ecuatiile cuantice sugereaza inexistenta Big Bangului

big bangSau cum sa intorci lumea cu fundul in sus. Doi fizicieni incearca sa redeschida o dezbatere complicata care spune ca Big Bangul nu a avut loc. Munca lor prezinta o imagine asupra inceputului total diferita de cea existenta.

Termenul Big Bang a fost inventat de astrofizicianul Fred Hoyle intr-un mod ironic la adresa teoriei Big Bangului, culmea. El a crezut ca universul e precum un rau nesfarsitsi, iar descoperirea radiatiei din background a dus comunitatea stiintifica mai mult spre ideea faptului ca universul a luat nastere dintr-un punct cu densitate infinita.

A ramas apoi intrebare cu privire la ceea ce ar fi fost inaintea Big Bangului si la cum a avut loc acesta imposibil de raspuns pentru ca legile fizice se dezintegreaza acolo.

Doi savanti incearca sa uneasca teoria relativitatii generale cu mecanica cuantica si si-au dat seama ca universul nu ar fi putut veni dintr-un punct cu densitate infinita. Misiunea de a uni doua mari teorii ale fizicii moderne in gravitatie cuantica le-a dat mari batai de cap multor oameni de stiinta in ultimele decenii. Cei doi savanti, Dr. Ahmed Farag Ali si Profesorul Saurya Das, spun ca nu au definitivat teoria, dar ca aceasta va fi compatibila cu noile paradigme.

Citeste si  NASA va crea cel mai rece loc din Spatiu

Cei doi spun ca ca universul este constituit dintr-un fluid cuantic compus din gravitoni, particule care probabil nu au masa dar genereaza gravitatie in acelasi fel in care fotonii poarta electromagnetism. Ei sugereaza ca in Universul timpuriu acesti gravitoni ar fi format o colectie de particule care generau fenomene cuantice la nivel macroscopic, de unde si accelerarea Universului. Aceeasi ecuatie ar explica si energia intunecata.

[sursa]