Master plan-ul lui Elon Musk

elon muskElon Musk incepe sa semene cu personajele negative din comic books. Intotdeauna, he has not a plan but a master plan.

Acum 10 ani, Musk a facut public primul sau master plan pentru Tesla prin care a construit primele trei masini electrice la costuri mai mici si volum mai mare, totul culminand cu lansarea Modelului 3.

Acum, Musk a dezvaluit „Master plan, part deux”. Pe scurt, acesta implica folosirea pilotului automat in autobuze. El a spus ca aceste master plan-uri au rolul de a accelera energia sustenabila prin imaginarea viitorului.

Prima parte a planului ne arata ca Tesla vrea sa asimileze o alta companie a lui Musk, SolarCity. Doreste ca astfel sa simplifice procesul de achizitionare si instalare a panourilor solare, iar ideea merge mana-n mana cu bateria Tesla pentru uz casnic – Powerwall.

Citeste si  7 miliarde de oameni pe Pământ, 0 pe Marte. Elon Musk vrea să schimbe asta.

Cea mai interesanta idee se refera la transportul public si la camioane autonome pentru drumuri foarte lungi. Prima doreste sa elimine blocajele in trafic printr-o fluidizare a transportului de persoane.

[sursa]