Elon Musk si-a intors toata atentia asupra proiectului Starship

SpaceX a lansat primii astronauti acum o saptamana, dar CEO-ul Elon Musk nu doreste ca subalternii sa se relaxeze prea mult.

Musk le-a cerut angajatilor sai sa accelereze progresul noii rachete Starship „dramatic si imediat”, intr-un email trimis sambata intregii companii.

Va rog sa vedeti Starship ca fiind prioritatea nr.1 a SpaceX

Racheta Falcon 9 este pilonul principal al SpaceX, dupa ce a zburat in 85 de misiuni in ultimii zece ani, dar Starship reprezinta obiectivul urias al companiei pentru ca aceasta va fi capabila sa poarte in spatiu, spre Luna sau Marte, 100 de persoane.

Pana acum, proiectul Starship a suferit patru accidente dramatice.

Trebuie sa acceleram progresul proiectului Starship – a scris Elon Musk in emailul trimis angajatilor

Dorinta lui Elon Musk in privinta Starship vine la noua luni dupa un comentariu controversat al administratorului NASA, Jim Bridenstine, chiar inainte ca SpaceX sa arate lumii cel mai nou prototip. Seful NASA a declarat atunci ca agentia lui doreste sa vada acelasi entuziasm din partea SpaceX si in privinta lansarii astronautilor in spatiu asa cum este cel al proiectului Starship, pentru ca e timpul ca SpaceX sa confirme promisiunile.

Citeste si  Lansarea SpaceX: cel mai vizionat event NASA, in online

La acea vreme, Musk a declarat ca resursele SpaceX sunt dedicate proiectului Crew Dragon. Acum, ca proiectul s-a dovedit un succes, Musk si-a intors atentia inapoi pe Starship.

SpaceX a strans aproape 1.7 miliarde de dolari de la inceputul anului 2019. Compania a strans constant fonduri pentru trei proiecte ambitioase: Crew Dragon, reteaua de internet prin satelit Starlink si masiva racheta Starship.

Programul Starship a testat mai multe prototipuri, trecand prin mai multe obiective cruciale, dar SpaceX inca nu a ridicat nici unul de la sol.

[sursa]