Embrioni de gaina cu bot de dinozaur

yale chicken snout_0Oamenii de stiinta au reusit, in premiera, sa creeze embrioni de gaina cu bot de Velocirapror, in loc de cioc, totul cu ajutorul ingineriei moleculare. Puii de gaina, astfel modificati, pun intr-o noua lumina evolutia ciocului la pasari.

Era dinozaurilor a apus acum 65 de milioane de ani, insa nu toti dinozaurii au disparut, pasarile se gasesc pe toate continentele.

Fosile ale stramosilor pasarilor, descoperite recent, au adus o noua perspectiva asupra evolutiei acestora, cum sunt ele diferite de stramosii reptilieni, cum s-au dezvoltat penele si cum a aparut zborul. O alta trasatura care separa pasarile de stramosii dinozauri este ciocul. Cercetatorii suspecteaza ca ciocurile au evoluat pentru a apuca hrana cu mai multa precizie, asemanator unor pensete.
chicken-embryos-with-dinosaur-like-snouts

Citeste si  ADN de mamut implantat in celule de elefant

Pentru a invata mai multe despre evolutia ciocului la pasari, o echipa de cercetatori condusa de Bhart-Anjan Buhlolar, paleontolog si biolog la Universitatea Yale si de Arkhat Abzahnov, de la Universitatea Harvard, au regresat ciocul gainii inapoi spre un bot similar cu cel al Velociraptorului.

Embrionii nu au supravietuit pentru a ecloza, desi cercetatorii sustin ca ar fi putut ecloza. Intentia oamenilor de stiinta a fost de a studia evolutia ciocului nu de a crea niste pui-dinozauri. Desi, daca ar fi eclozat, puii-dinozauri nu ar fi dus-o prea rau, sustin specialistii.

[sursa]