Racheta ce va duce oameni pe Luna – lansata peste 4 luni

Astazi, Elon Musk a dat un tweet care ne-a bucurat enorm. Mult anticipata racheta Falcon Heavy va fi lansata peste cateva luni. Aceasta va transporta primii turisti spatiali si ar putea duce Omenirea mai departe in Spatiu decat pana acum. Elon Musk are o saptamana foarte buna. A avut o prezenta foarte buna la intalnirea anuala a actionarilor Tesla iar astazi preturile Tesla au sarit in aer. Compania este listata pentru prima data pe lista Fortune 500.

Dar sa nu uitam de cealalta companie revolutionara a lui Musk – SpaceX – ce are planuite mai multe lucruri interesante in urmatoarele luni.

In urma cu cateva ore, un user l-a intrebat pe Twitter pe Elon ce planuri are cu lansarea Falcon Heavy, o racheta masiva ce ar putea duce oamenii pe Luna din nou. In tweet, Musk a confirmat ca lansarea va avea loc peste 4 luni. Falcon Heavy va fi cea mai puternica racheta din lume, capabila sa transporte 54 de tone metrice de cargo si echipaj in spatiu. Racheta va transporta primii turisti spatiali pana la Luna intr-o lansare posibila in 2018. Intreaga calatorie va dura 6 zile. Probabil, Falcon Heavy va pava drumul spre Marte in 2025.

Citeste si  Despre Soare si Reactorul cu Fuziune Nucleara

[sursa]