Foametea va fi la cel mai scazut nivel deceniul acesta la nivel global

cerealeImbunatatirile in securitatea hranei scad foarte mult foametea la nivel global prin faptul ca oamenii au acces mai mare la aceasta. Potrivit noilor proiectii, preturile in scadere si veniturile mai mari per gospodarie vor facilita accesul la hrana in 76 de tari. In acest moment, 17% din populatia tarilor aflate in curs de dezvoltare nu au acces la hrana, dar pana in 2026 acest procent va scadea la 6%.

Este o scadere masiva, de 59%, a oamenilor care nu au ce manca. Asta inseamna 251 de milioane de persoane, in loc de 609 milioane.

Aceste proiectii se bazeaza pe conditiile economice mondiale ale momentului, preturile hranei si venituri. Orice modificare a acestora poate influenta securitatea hranei pe termen scurt.

Citeste si  "Diamante" fabricate din poluare

Datele acestea sunt incurajatoare, iar cel mai important ingredient este scaderea pretului cerealelor ce stau la baza hranei a 76 de tari aflate in curs de dezvoltare. Pretul porumbului va scadea cu 1.6% pe an, iar cel al graului si orezului cu 1.3 respectiv 0.3%. Proiectiile se bazeaza pe un necesar de 2.100 calorii de persoana pe zi. Prin scaderea preturilor si cresterea veniturilor, din ce in ce mai multe persoane din acele tari vor atinge acest target.

[sursa]