Cum iti poate fi spart cardul bancar

atm
Capricorn Studio / Shutterstock

S-ar putea sa ajungem sa ne ascundem economiile la saltea. Expertul in delicte cibernetice, Brian Krebs, a declarat ca exista o metoda noua si extrem de subtila prin care ne pot fi extrase informatiile de pe card la ATM. Informatiile vin dintr-un raport al Serviciilor Secrete americane redactat pentru industria bancara si sub-contractorii care se ocupa de ATM-uri.

Tehnica a fost intitulata in limba engleza „periscope skimming”. Pana acum detaliile cardurilor erau copiate cu ajutorul unor modificari aduse bancomatelor prin care banda magnetica a cardului era accesata de o terta. Un ochi antrenat ar putea depista modificarile acestea aduse aparatului, dar cei mai multi nu sunt atat de atenti.

Aceasta noua metoda se conecteaza direct la placa de baza a bancomatului pentru a fura datele. Interventia este imposibil de observat, dar nu invizibila, daca stii unde sa cauti. Device-urile acestea au o autonomie de 14 zile si pot stoca pana la 32.000 de carduri.

Citeste si  Insecte din circuite de computer si componente electronice

Raportul spune ca tehnologia a fost intalnita in Greenwich, Connecticut luna trecuta si luna aceasta undeva in Pennsylvania. Partea buna e ca PIN-ul nu a putut fi copiat, ceea ce ii impiedica, momentan, pe hoti sa-ti acceseze contul. Sunt de evitat, conform raportului, ATM-urile izolate caci acestea sunt predispuse la modificari din partea lor.

[sursa]

Petru Stratulat