Regiunea noastra din galaxie este de 4x ori mai mare decat stiam

calea lactee
NASA/JPL

Astronomii au descoperit faptul ca zona noastra din spirala Caii Lactee, intitulata „Bratul Local”, este de 4x ori mai mare decat stiam. Descoperirea sugereaza ca ne aflam intr-o zona cu o lungime de 20.000 de ani-lumina. Chiar daca aceasta zona nu este la fel de mare precum cele 4 brate principale ale galaxiei, noile masuratori ne ajuta sa intelegem mai bine cum arata Calea Lactee.

„Foarte multa materie, despre care credeam ca se afla intr-un brat invecinat cu noi, se afla de fapt in al nostru” – Mark J. Reid, astronom

Reid si o echipa internationala de astornomi au folosit Very Long Baseline Array al Observatorului National de Radio Astronomie pentru a masura emisiile radio din jurul Bratului Local ca astfel sa afle unde sunt situate regiunile in care se formeaza stelele. Este o misiune dificila sa masori o zona in care te afli.

Citeste si  Cometa bogata in alcool

Oamenii de stiinta au crezut pana acum ca ne aflam intr-o zona mica, aproape neinsemnata, dar noile descoperiri ne-au aratat ca Bratul Local se asemana in dimensiune si rata a formatii noilor stele cu celelalte brate spiralate, chiar daca este mai scurt.

Petru Stratulat

[sursa]