Masina timpului – 05 octombrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Pavel Popovich – 1930: cosmonaut rus. A fost al patrulea cosmonaut si a opta persoana in spatiu. In 1960 a facut parte din primul grup de 20 de piloti rusi care vor fi antrenati ca primii cosmonauti in cadrul Programului Spatial Sovietic.
  • George Malcolm Brown – 1925: printre cei mai respectati geologi din cea de-a doua jumatate a secolului XX. Reputatia sa l-a ajutat sa devina unul din cei cativa cercetatori invitati de NASA sa analizeze mostrele de roca lunara recuperate in timpul misiunii Apollo 11.
  • Guillaume Dupuytren – 1777: anatomist si chirurg militar francez. Desi si-a castigat faima tratand hemoroizii lui Bonaparte, este cunoscut astazi pentru descrierea contracturii lui Dupuytren.
Citeste si  Masina timpului - 16 septembrie

FACTS:

  • challenger_sts-41-g_erbs_deployment
    NASA

    1984 – Marc Garneau a fost primul astronaut canadian care a zburat in spatiu, la bordul navetei Challenger. Garneau este politician si ministru al transportului in guvernul Canadei. A fost presedintele Agentiei Spatiale Canadiene in perioada 2001-2006. A participat la trei misiuni in spatiu: 1984, 1996 si 2000.

  • 1970 – s-a lansat in SUA PBS (Public Broadcasting Service). Fondata de Hartford N. Gunn Jr., a preluat multe dintre functiile predecesoarei sale, NET. PBS este un distribuitor public de televiziune cu sediul in Arlington, Virginia, fiind o organizatie independenta non-profit si cel mai important furnizor de programe de televiziune din SUA.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]