Houston, NASA a lansat un podcast

Houston, We Have a Podcast” este podcast-ul oficial al NASA Johnson Space Center, lansat la începutul acestei luni.

Episoadele sunt structurate sub forma unor interviuri cu astronauții sau specialiștii NASA, care relatează într-o manieră mai pământească detalii din misiunile spațiale și povești ”din spatele scenei”.

Primul episod, publicat pe 7 iulie 2017, este o discuție despre Stația Spațială Internațională, în care Dan Huot explică într-o manieră foarte detaliată ce este ISS, cum funcționează, din ce este făcută și de ce se află pe orbita Pământului.

Shane Kimbrough, membru al expediției 50 pe ISS și comandant al stației, vorbește în cel de al treilea episod despre felul în care corpul uman se readaptează la mediul înconjurător de pe Pământ după o misiune de 6 luni în microgravitația de pe ISS. Interviul cu Kimbrough a fost înregistrat la doar două zile de la întoarcerea astronautului înapoi pe Pământ și conține foarte multe detalii despre momentul plecării de pe ISS, călătoria înspre Pământ la bordul capsulei Soyuz și aterizarea în Kazahstan.

Citeste si  Inima lui Pluto

Cele 3 podcast-uri publicate pănă în prezent durează mai puțin de o oră și sunt disponibile pe iTunes, SoundCloud și pe site-ul NASA.