Un republican a intrebat NASA: „A existat o civilizatie pe Marte?”

What the fuck? Comisia americana de Stiinta, Spatiu si Tehnologie este o gluma. Dominata de republicani, comisiei ii lipsesc fix oamenii de stiinta. Rolul acesteia ar fi acela de a directiona politicile stiintifice ale tarii. Daca e sa ne uitam la SUA ca fiind adevarati lideri in domeniul cercetarii, realizam ca rolul sau este unul foarte important, dar gradul de competenta al membrilor acesteia nu il depasesc pe cel al unui caine.

Un membru foarte sus-pus al comisiei, Dana Rohrabacher, a declarat lucruri remarcabile in trecut, dar s-a depasit pe sine acum. Intr-o sesiune de Q&A cu mai multi experti spatiali, a ridicat problema: „Exista posibilitatea ca pe Marte sa fi existat o civilizatie in urma cu mai multe mii de ani?”

Exact, o civilizatie, nu microbi ci martieni cu orase si nave spatiale. Rohrabacher a cerut permisiunea presedintelui comisiei pentru a adresa aceasta intrebare elitista. Expertii s-au privit reciproc timp de cateva secunde pana sa ii ofere un raspuns.

Un om de stiinta a incercat: „Marte a fost diferit in urma cu miliarde de ani, nu cu mii. Nu exista dovezi.”, ca apoi sa fie intrerupt: „Dar ati putea elimina cu totul ideea? Pentru ca exista persoane care…”, facand probabil referire la niste teorii ale conspiratiei lansate de Alex Jones, care insinueaza ca NASA are colonii de copii sclavi pe Planeta Rosie. Expertul i-a raspuns scurt „Cred ca este foarte putin probabil”. Expertul in cauza este Dr. Ken Farley, om de stiinta din proiectul Mars 2020 Rover. In loc sa ne ofere informatii interesante despre explorarea spatiala, a trebuit sa piarda timpul discutand despre civilizatii martiene…

Citeste si  Masina Timpului - 11 august

Sa aflam ce a mai declarat Rohrabacher in trecut, cum ca gazele intestinale ale dinozaurilor au declansat incalzirea globala. De asemenea, el a sugerat in 2011 ca pentru a putea opri incalzirea globala, ar trebui sa distrugem padurile tropicale.

[sursa]