De ce imaginea aceasta strica telefoanele?

Am aflat saptamana aceasta ca o fotografie strica telefoane bazate pe sistemul de operare Android. Am crezut, initial, ca este vorba despre un fakenews, asa ca am lasat-o la dospit pentru ca informatia sa apara pe mai multe surse credibile.

Ei bine, e pe bune! Schimbarea imaginii de fundal ne ajuta sa privim cu alti ochi device-ul, computer, telefon sau tableta, dar o anumita imagine strica niste telefoane, ceea ce este cel putin ciudat. Problema consta in faptul ca device-ul nu stie sa proceseze imaginea. O poti vizualiza fara probleme, dar daca o setezi ca imagine de fundal, telefonul tau va deveni inutilizabil.

ATENTIE!
Nu incerca asa ceva, mai ales daca ai un Samsung. Telefonul tau va deveni imposibil de utilizat. Daca primesti fotografia de la cineva, pur si simplu ignor-o!

Daca nu activezi in domenii precum design, fotografie, print si altele similare, probabil ca nu te gandesti prea mult la spatialitatea culorilor. Aceasta defineste ce fel de culori poate afisa un display si cum vor arata acestea pe ecran. In mod normal, avem de-a face cu ecrane RGB, dar nu toate proceseaza culorile la fel.

Citeste si  Device de 100$ care transformă smartphone-ul în imprimantă 3D

In acest caz, telefoanele Android sunt echipate sa poata procesa sRGB, modul cel mai des folosit de afisare online a imaginilor. Imaginea aceasta foloseste o spatialitate standard RGB ceea ce trimite caracteristicile unor culori in afara capacitatii de procesare a sistemului de operare, lucru care duce la o eroare.

In acest moment, sunt afectate telefoanele Samsung si Google cu Android pana la versiunea 10. Telefonul tau s-ar putea restarta la nesfarsit, daca ai seta aceasta imagine ca imagine de fundal.

Nu toate telefoanele patesc asta, dar riscul este foarte ridicat, mai ales cu aceasta imagine prezenta peste tot, odata cu aparitia erorii. Cel mai bine e sa nu risti. Google lucreaza deja la un fix.

[sursa]