Jeff Bezos vrea să livreze echipamente pentru un habitat pe Lună

Bezos
Foto: Blue Origin

Jeff Bezos vrea să contribuie la construirea unui habitat permanent pe Lună. Potrivit The Washington Post, pe 4 ianuarie 2017, fondatorul Amazon și Blue Origin a comunicat  către NASA o propunere de colaborare pentru dezvoltarea unui vehicul spațial care să livreze echipamente necesare construirii unui habitat pe suprafața Lunii până la mijlocul anului 2020.

Vehiculul, denumit Blue Moon, ar urma să aterizeze lângă un crater de la polul sud al Lunii, unde există apă înghețată și suficientă lumină astfel încât panourile solare să poată fi încărcate.

Blue Origin ar putea să lanseze primul vehicul spre Lună în iulie 2020. Potrivit declarațiilor lui Jeff Bezos, care ar fi dispus să investească bani din fonduri proprii pentru ca Blue Origin să devină Amazon-ul Lunii, misiunea ar fi posibilă doar în parteneriat cu NASA.

Citeste si  Lansare Blue Origin transmisa in direct

După mai mult de 4 decenii de la ultima călătorie a omului pe suprafața Lunii, interesul NASA pentru a vizita din nou satelitul natural al Pământului este tot mai crescut în ultima perioadă. Agenția și-a manifestat public disponibilitatea de a colabora cu sectorul privat, oferind atât finanțare, cât și expertiză tehnică.

Printre cei interesați să beneficieze de ajutorul NASA se numără și Elon Musk, care a făcut recent publice planurile SpaceX de a lansa o misiune privată înspre Lună.

Anca Stănescu