Leii se intorc in Rwanda dupa 2 decenii

lion-family-david-stribblingLeii au pus, ieri, piciorul in Rwanda, pentru prima data dupa 20 de ani. Acestia au fost eliminati din tara, in urma genocidului din 1944, care a ucis peste 800 000 de oameni. Refugiatii au ocupat, atunci, o mare parte a Parcului National. Cativa lei au parasit parcul, insa, o buna parte au fost omorati de catre refugiati, pentru a-si proteja copiii si animalele.

7 lei, 2 masculi si 5 femele, au fost transportati cu avionul din Africa de Sud si au aterizat in Rwanda, ieri dimineata, dupa un zbor de 36 de ore. Acestia vor fi eliberati in Parcul National Akagera, dupa ce vor petrece cele 2 saptamani standard, in carantina. Parcul se intinde pa 112 000 de hectare, la granita cu Tanzania. Reintroducerea leilor in natura este un pas important atat pentru parc si pentru tara, cat si pentru conservarea speciei, listata ca vulnerabila, la nivel mondial.

Citeste si  Plantele cheama pradatori care sa le salveze

Cei 7 lei au fost alesi pentru potentialul lor de reproducere si abilitatea de a contribui la coeziunea sociala. Acestia sunt de varste diferite, din familii diferite, pentru a avea un bagaj genetic diversificat.

Parcul le ofera o gama variata de prada, deoarece gazduieste multe specii de antilope, bizoni, girafe, zebre, leoparzi si elefanti.

[sursa]