Un efect ingrijorator al luminii artificiale asupra organismului uman

lumina artificialaSuntem inconjurati in permanenta de lumina artificiala de la stalpii de iluminat stradali si pana la becurile din casa si monitoarele computerelor, smartphone-uri si televizoare, ceea ce inseamna ca acum este mai putin intuneric decat obisnuia sa fie in trecut.

Se pare ca toata lumina aceasta vine la pachet cu riscuri serioase pentru sanatate din cauza eliminarii ciclului natural noapte/zi. Rezultatele inca nu pot fi aplicate oamenilor, studiile fiind facute initial pe soareci.

Studiul ne-a aratat ca ciclul acesta este foarte important pentru sanatate. Absenta acestor ritmuri duce la dereglarea multor parametri medicali. Pentru a investiga modul in care lumina continua ne dauneaza pe o perioada de 24 de saptamani, oamenii de stiinta au masurat reactia animalelor, iar aceasta nu a fost una buna.

Citeste si  Părinți închiși dacă nu-și vaccinează copiii, în Uganda

Mai mult de 130 de soareci au fost implicati in studiu. Cele 6 luni fara intuneric le-au cauzat pierdere musculara si osoasa si inflamare a sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, putem spune ca lumina constanta accelereaza procesul de imbatranire.

[sursa]