Luxemburg susține companiile miniere spațiale

mining asteroidsExista sute de asteroizi in vecinatatea Terrei, unii fiind compusi din cantitati vaste de apa si metale care ar putea fi utilizate in spatiu si chiar aici pe Terra. Singura problema este ca nu avem inca metode prea eficiente de a ajunge la ei, dar acest lucru s-ar putea schimba pe masura ce Luxemburg, cea mai mica tara europeana, a anuntat ca va investi in companii care doresc sa extraga minereu de pe asteroizi. Ofera ajutor financiar si acces la infrastructura companiilor care doresc sa demareze cercetarea in aceasta directie.

„Scopul nostru este sa accesam depozite masive de resurse neexplorate aflate pe roci in Sistemul Solar fara a afecta mediul natural. Vom sustine dezvoltarea economica pe termen lung, activitatile inovative in domeniul spatial si industriile derivate.” – Etienne Schneider, Ministrul Economiei Luxemburg

Miscarea ar putea parea una ciudata. Pana la urma, Luxemburg nu este cea mai importanta tara din programul spatial al omenirii, dar natiunea este foarte implicata in industria spatiala. Detine cea mai mare companie de telecomunicatii comerciale prin satelit, SES, si are pe teritoriul sau sedii ale Intelsat, a doua cea mai mare companie, iar acum se implica intr-o industrie multi-miliardara sau chiar multi-trilionara. Anumite resurse de pe asteroizi pot fi folosite atat in spatiu cat si pe Terra, desi a doua varianta nu prea pare eficienta.

Citeste si  Electronice injectate in creier cu o seringa

Doua companii americane, Deep Space Industries si Planetary Resources, se afla deja pe drumul extractiei spatiale. Ultima a lansat deja o nava-prototip inaintea lansarii unui satelit de prospectare a asteroizilor interesanti dpdv comercial.

[sursa]