Marea Bariera de Corali inghite plastic

plastic eating coralsO echipa de cercetatori australieni a demonstrat ca Martea Bariera de Corali ingereaza micile fragmente de plastic din Oceanul Pacific.

Printr-un studiu publicat in jurnalul “Biologia Marina” oamenii de stiinta atrag atentia asupra faptului ca, in laborator, animalul a consumat tot plasticul din apa aproape la fel de rapid precum a consumat planctonul.
Coralii sunt afectati de particulele de microplastic, mai mici de jumatate de cm, deoarece acestea infunda micile lor cavitati stomacale, cu material nedigerabil.

Cercetarea a dezvaluit fragmente de plastic in profunzimea polipilor coralilor, inchistate in tesutul digestiv, fapt ce diminueaza capacitatea acestor organisme de a digera hrana traditionala.

Citeste si  Marele Zid Chinezesc dispare in timp

De asemenea, echipa a colectat si mostre de apa din apropierea Marii Bariere, Patrimoniu Mondial UNESCO. La analiza acestora cercetatorii au descoperit microparticule de plastic, inclusiv polistiren si polietelina. Este estimat ca fiecare km patrat de apa contine peste 13 000 de bucati mici de plastic, Oceanul Pacific fiind cel mai afectat.

[sursa]