Masina timpului – 19 septembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Elizabeth Stern – 1915: patolog american, nascuta in Canada, cunoscuta pentru cercetarile sale legate de transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase. A fost unul din primii cercetatori specializati in citopatologie.
  • William Lever – 1851: industrias englez, filantrop si politician. A fondat, impreuna cu fratele sau, James, compania de produse de curatenie, Lever Brothers, in 1885. A inceput sa produca sapunul Sunlight, construind un imperiu cu ajutorul unor marci bine cunoscute, ca Lux si Lifebuoy.
  • George Cadbury – 1839: al treilea fiu al lui John Cadbury, fondatorul companiei de cacao si ciocolata Cadbury. Impreuna cu fratele sau, Richard, a preluat afacerea familiei in 1861.

FACTS:

  • 1991 – Ötzi este descoperit de catre doi turisti nemti pe creasta de est a varfului Fineilspitze din Alpii Ötztal ce despart Italia de Austria. Este mumia umana naturala a unui barbat ce a trait in jurul anului 3,300 iH si reprezinta cel mai batran corp descoperit in Europa.
  • 1988 – este lansat Ofeq 1, primul din seria de sateliti israelieni de recunoastere. Majoritatea satelitilor au fost transportati cu ajutorul rachetelor Shavit, operatiunea avand loc pe coasta Marii Mediterane.
  • nts_test_preparation
    Federal Government of the United States

    1957 – este detonata, in desertul Nevada, Plumbbob Rainier, o bomba nucleara de 1,7 kt. Este prima bomba detonata subteran in mod controlat, fara urmari radioactive la suprafata pamantului. Testul s-a desfasurat intr un tunel orizontal in forma de carlig, aflat la 1,600-2,000 picioare sub pamant.

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]