Masina timpului – 28 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Linus Torvalds – 1969: inginer de software finlandez. Este creatorul si, pentru o perioada lunga de timp, principalul dezvoltator al Linux.
  • Kary Mullis – 1944: biochimist, autor si lector american. A impartit premiul Nobel pentru Chimie in 1993 impreuna cu Michael Smith.
  • John von Neumann – 1867: matematician, fizician, inventator american, nascut la Budapesta. Impreuna cu fizicianul Edward Teller, matematicianul Stanislaw Ulam si altii a adus importante contributii fizicii nuclare, legat de reactiile termonucleare si bomba cu hidrogen.

 

FACTS:

  • Praha_Holesovice_Galileo
    Jirka.h23

    2005 – este lansat primul satelit-test Galileo, GIOVE-A. Galileo este un sistem global de navigare prin satelit creat de Uniunea Europeana prin European Space Agency si European GNSS Agency, cu sediul la Praga. Unul din scopurile lui Galileo este acela de a furniza un sistem de pozitionare indigen pe care se pot baza natiunile europene, independent de cel rusesc (GLONASS), cel chinez (Bei Dou) si american (GPS), in cazul in care acestea vor fi dezactivate.

  • 1981 – s-a nascut Elizabeth Jordan Carr, primul bebelus american conceput printr-o fertilizare in-vitro. Carr este jurnalist si, de curand, a fost numita editor la Dailybreak.com. In 2010 a nascut un baiat conceput pe cale naturala.

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]