Misiunea emisiunii

Petru StratulatMi-am zis ca nu voi folosi SoundofScience.info pentru a-mi expune parerile, caci aici informatia-i stapana, dar nu am rezistat de bucurie atunci cand am primit pe pagina de facebook a emisiunii un mesaj privat care ne-a transmis realizarea scopului nostru: imi place mult sa va ascult emisiunea! ba mai mult, baiatul meu (6 ani) si-a cumparat astazi prima lui enciclopedie despre cosmos (din proprie initiativa!) multumim! keep up the good job!” In doar cateva randuri, persoana care ne-a transmis aceste ganduri a rezumat scopul emisiunii Sound of Science.

Dorim sa popularizam stiinta prin intermediul radioului. Suntem siguri ca emisiunile creatoare de continut pot prinde in timpul zilei, atat timp cat informatia este transmisa intr-un mod documentat si relaxat. Vrem ca discutiile la bere sa se transforme din banalitatile pe care le stim cu totii in cea mai noua descoperire astronomica, care este cel mai spectaculos quasar sau ce a transmis sonda Dawn de pe orbita lui Ceres ori New Horizons din jurul lui Pluto.

Citeste si  Cum ne pregătim mai bine pentru următoarea pandemie

Dar cel mai mult ne bucura sa aflam ca un copil, undeva, intinde mana spre un atlas ori spre o carte despre ceea ce noi vorbim la Gold FM, ca vrea sa afle ce sunt planetele sau galaxiile ori robotii despre care mai aducem vorba dintre inovatiile tehnice contemporane.

Fiecare weekend este prea lung pentru noi si fiecare saptamana este prea scurta. Sound of Science inseamna pasiune. Obiectivul nostru este sa trezim in tine setea de cunoastere, curiozitatea, si avem informatii ca am reusit deja. 🙂