Liceeni romani, premiu de 100.000 euro in Emiratele Arabe

Petru-Rares-National-CollegeO echipa de elevi de la Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt a castigat premiul pe Europa de 100.000 de dolari in Emiratele Arabe la Abu Dhabi cu un proiect de reabilitare a actualei cladiri din punct de vedere energetic prin instalarea de panouri solare si corpuri de iluminat LED pentru a reduce consumul de energie cu 70%.

Tinerii romani au reprezentat drapelul nostru in fata actualului sultan si a altor emiri importanti din lumea araba si a presedintilor Egiptului si Islandei.

ZayedFutureEnergyPrize.com scrie astfel: Colegiul National „Petru Rares” a fost fondat in urma cu 145 de ani si multe dintre cladirile sale originale vor intra sau au intrat deja in patrimoniul national. Scoala doreste sa utilizeze acest proiect pentru a schimba sistemul invechit de iluminat si izolarea cladirilor cu materiale si produse eficiente precum si includerea unor sisteme generatoare de energie verde, cum ar fi celule foto-voltaice si tehnologii care sa transforme energia cinetica in energie electrica. Scoala doreste sa aduca in atentia publicului eficienta resurselor si a energiei.

Citeste si  Sound of Science, cel mai bun proiect de radio, si GAFA Radar de Media

Singura televiziune pe care am gasit-o in primele pagini Google ca a inclus stirea pe site-ul propriu este Antena 1. Au dat informatia la Observatorul orei 16 de ieri. Sincere felicitari.

[surse: Antena 1 & Zayed Future Energy Prize]