Muzica schimba gustul berii

bere, gust, muzica
Credit: Frontiers in Psychology

Muzica poate schimba gustul berii, dupa cum o demonstreaza o cercetare recenta. Desi nu pare chiar cel mai serios studiu, el a fost realizat de un grup de cinci cercetatori de la universitati de prestigiu din Belgia, Olanda si Anglia.

Pornind de la studii anterioare care au demonstrat ca percepem aromele in mod diferit, in functie de ceea ce vedem si auzim, cei cinci au conceput un experiment menit sa evalueze felul in care muzica din fundal si ambalajul/eticheta influenteaza perceptia oamenilor asupra gustului berii.

Ei au ales o bere de tip porter, creata in editie limitata de catre The Brussels Beer Project si formatia Editors, si numita Salvation. Studiul a inclus 231 de participanti care au fost impartiti in trei grupe. 73 dintre ei au testat berea fara ca aceasta sa aiba vreo eticheta pe sticla, 79 au gustat aceeasi bere, dupa ce au vazut eticheta, si tot 79 au testat-o dupa ce au vazut eticheta si au ascultat o melodie a formatiei care colaborase cu producatorul.

Citeste si  Nu mai descoperi muzica noua dupa varsta de 30 de ani

Rezultatele au aratat ca primul (sticla fara eticheta) si ultimul grup (bere insotita de muzica) au evaluat gustul berii ca fiind mult mai puternic, fata de cei din cea de-a doua grupa.

Studiul se alatura altor doua cercetari ce au demonstrat ca volumul crescut al muzicii de fundal duce la cresterea cantitatii de alcool consumate si ca prezenta muzicii in baruri tinde sa prelungeasca timpul petrecut acolo si sa creasca volumul de bere consumat.

Asadar, daca dupa articolul asta vi s-a facut pofta de-o bere, aveti grija ce muzica ascultati!
[sursa]