NASA va anunta luni „activitate surprinzatoare” pe Europa

europaNASA va tine o conferinta de presa luni pentru a prezenta noile descoperiri in privinta unei activitati suprinzatoare pe Europa. S-ar putea sa fie vorba despre dovezi ale existentei unui ocean sub suprafata inghetata a satelitului.

Daca asta nu inseamna nimic pentru tine, afla ca Europa este un satelit al lui Jupiter si este considerata unul dintre cei mai buni candidati pentru viata extraterestra in Sistemul nostru Solar, asadar vom avea parte de un anunt foarte interesant al NASA. Din pacate, nu extraterestrii vor fi subiectul conferintei de presa.

Ce ne spune NASA acum este destul de vag, dar dezvaluie faptul ca informatiile vin de la telescopul Hubble care a fotografiat Europa si au legatura cu activitatea cauzata de prezenta unui ocean aflat sub suprafata satelitului.

Citeste si  Cea mai faina imagine a Soarelui realizata de SOHO

Este fabulos, pentru ca oamenii de stiinta au suspectat foarte mult timp ca Europa are sub crusta inghetata un ocean vast, dar fara a trimite un rover la fata locului pentru a cerceta, ipoteza nu a putut fi confirmata. Pe la inceputul lui 2016, oamenii de stiinta de la NASA au calculat ca echilibrul chimic al oceanului ipotetic de pe Europa ar fi unul similar celui de pe Terra, ceea ce a subliniat posibilitatea existentei unei cantitati indeajuns de mari de hidrogen si oxigen pentru ca viata sa existe.

[sursa]

Petru Stratulat