Document NASA: motorul EM Drive functioneaza

em driveUn document NASA nepublicat in mod oficial (inca) releva rezultatele unor teste efectuate cu motorul „imposibil” EM Drive, iar acestea evidentiaza faptul ca intr-adevar functioneaza si este capabil sa genereze propulsie in vid, chiar si dupa luarea in calcul a erorilor de masurare.

EM Drive a ajuns in mai toate publicatiile de specialitate anul trecut pentru ca ofera o posibilitate fabuloasa de propulsie fara consum de carburant si reprezinta, momentan, cea mai buna solutie de a ajunge pe Marte in doar 70 de zile. Exista o singura problema majora: potrivit actualelor legi ale fizicii, nu ar trebui sa functioneze.

Problema consta in faptul ca motorul contrazice A 3-a Lege a lui Newton, care spune ca totul trebuie sa aiba o reactie opusa si egala. Asadar, potrivit lui Newton, pentru ca un sistem sa produca propulsie, trebuie sa impinga ceva in sens opus, iar in spatiu putem face asta prin intermediul arderii combustibilului chimic.

Citeste si  (ACUM) VIDEO: Apuntare SpaceX în premieră!

EM Drive functioneaza fara nici un fel de combustibil. Acesta loveste fotonii de microunde intr-o cavitate metalica. Aceasta miscare determina varful EM Drive sa produca propulsie si sa impinga in directia opusa.

In ciuda anilor de teste si dezbateri, motorul ramane controversat. Concluzia e ca, pe hartie, nu ar trebui sa functioneze si, totusi, test dupa test, EM Drive a functionat.

[sursa]