NASA a lăsat libere 56 de tehnologii patentate

em driveDescoperirile stiintifice nu vor fi niciodata prea mari fara colaborarea oamenilor de stiinta. Chiar si Einstein stia ca un geniu incuiat intr-o camera nu poate intelege misterul Universului. Atunci cand NASA arunca la liber patente pentru ca oamenii de stiinta si inginerii din toata lumea sa le poata folosi in cercetare, este un lucru fantastic.

Saptamana aceasta, NASA a lasat libere 56 tehnologii patentate printre care si o tehnologie de a construi nanotuburi din carbon si un aerogel mult mai puternic, metode de propulsie si tehnologii pentru motoarele de racheta plus device-uri care intr-o zi le-ar putea permite oamenilor sa respire in spatiu.

„Prin lansarea catre public a acestor tehnologii ajutam plasarea Americii in fruntea competivitatii la nivel mondial si incurajam antreprenorii sa exploreze noi moduri de comercializare a tehnologiilor NASA.” – Daniel Lockney, NASA

Daca vrei sa vezi tehnologiile, gasesti lista aici.

Citeste si  Smartphone-ul afecteaza sperma?

Nu vei putea lua o tehnologie, sa o modifici un pic si apoi sa o patentezi pe numele tau ca sa faci miliarde de dolari pe seama cercetarii NASA. Inovatiile lansate spre public au fost selectate cu grija de oficialii NASA dupa procese indelungate de analiza in care factorii decizionali au decis ce tehnologii au potential fara a fi inregistrate de alte companii. Cei care doresc sa beneficieze de acestea trebuie sa castige aprecierea NASA, cu alte cuvinte.

[sursa]