NASA va anunta o descoperire importanta in privinta Lunii

Agentia spatiala va face anuntul pe 26 octombrie, iar informatiile au fost adunate cu ajutorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy). Este cel mai mare observator aerian al lumii si e, de fapt, un avion Boeing 747SP ce poarta la bord un telescop reflectorizant.

Spre deosebire de telescoapele de la sol, SOFIA se deplaseaza la o altitudine de 11 km, in stratosfera. Observatorul se afla deasupra a 99% din atmosfera care blocheaza lumina infrarosie, iar de acolo poate studia universul in aceasta lungime de unda.

Tot SOFIA a detectat oxigenul in atmosfera martiana, primele legaturi moleculare in spatiu, a facut nenumarate masuratori care ne-au oferit informatii pretioase despre coliziunile exoplanetelor si despre centrul galaxiilor, dar si din centrul galaxiei noastre (imaginea de mai jos).

Citeste si  Gropi bizare pe cometa 67P

De aceasta data, observatorul si-a indreptat atentia mult mai aproape de casa. Noua descoperire va ajuta eforturile NASA in a afla lucruri importante despre Luna care sa contribuie la explorarea spatiului indepartat.

Vom afla mai multe informatii luni, iar NASA a declarat ca acestea vor avea legatura si cu programul Artemis, care va trimite oamenii inapoi pe Luna in 2024 ca prim pas in explorarea planetei Marte, ce va avea loc in jurul anului 2030.

[sursa]