Nemira – Seara Nautilus cu scriitorul Lev Grossman

Serile Nautilus organizate de Editura Nemira continua cu evenimentul ce-l va avea, pe 19 iunie ora 19:00, pe Lev Grossman in centrul atentiei intr-un interviu luat live prin Skype de catre Ana Nicolau, coordonatorul colectiei. Evenimentul va avea loc la Libraria Humanitas Cismigiu. Sound of Science va fi acolo.

Cunsocut scriitor şi jurnalist la New York Times, autor al trilogiei Magicienii, Lev Grossman transformă fantasy-ul contemporan. Seria a fost ecranizată de Syfy într-un serial apreciat, al cărui al doilea sezon s-a încheiat recent, cu un al treilea confirmat pentru 2018.
„Să compari Magicienii cu seria Harry Potter e ca și cum ai compara un whisky irlandez cu un ceai ușor. Grossman propune o sensibilitate cu adevărat matură, o poveste întunecată, periculoasă, plină de întorsături. Cu Hogwarts n-a fost nicioadată așa. “ George R. R. Martin

Lev Grossman urmat studii de literatură la Harvard pe care le-a absolvit în 1991. Câţiva ani mai târziu a început un doctorat de literatură comparată la Yale pe care nu l-a finalizat deoarece a realizat că acest domeniu nu i se potriveşte. Astfel, a devenit jurnalist şi a colaborat cu mai multe reviste până în 2002 când a început să lucreze pentru New York Times. Lev Grossman a debutat în 1997 cu romanul „Warp”, iar în 2004 a publicat „Codex” care a devenit bestseller internaţional. În 2009 a publicat „Magicienii” care a devenit New York Times bestseller şi a pornit o întreagă trilogie de succes.

Citeste si  Racheta Saturn V lansată de...LEGO

Accesul la eveniment este GRATUIT şi se face în baza unei REZERVĂRI pe Eventbook.

Parteneri: Radio România Cultural, Șapte Seri, Cinemagia, Sound of Science, Nivelul2, Bookblog.