Nimeni nu poate explica extinderea Zika in statul Utah

tantariAutoritatile medicale americane sunt contrariate de un pacient din Utah care pare sa fi contractat virurul Zika intr-un mod necunoscut. Zika se transmite in mod normal prin piscatura de tantar sau prin contact sexual, dar, in acest caz, nu putem vorbi de nici una nici alta.

Pacientul, al 8-lea din Utah, s-a recuperat complet. El nu a calatorit in nici o zona in care Zika este prezent si nici nu a avut contact sexual cu cineva infectat sau care a calatorit intr-o asemenea regiune. Nu exista nici o dovada a prezentei in Utah a tantarilor care raspandesc Zika.

Deci cum s-a infectat pacientul? Cea mai plauzibila explicatie pare a fi contactul cu o persoana infectata, dar doar purtatoare, ce mai tarziu a murit. Momentan nu a fost confirmat decesul din cauza virusului.

Citeste si  Depresia poate altera ADN-ul

Virusul a fost detectat pana acum in sange, sperma, secretii vaginale, saliva si urina si, desi pare sa necesite contact sexual, cazul din Utah ne arata ca Zika se poate raspandi, in anumite situatii, prin alte tipuri de fluide ce nu au legatura cu sexul.

[sursa]