Nor sferic ciudat pe cerul Japoniei

nor sfericAu venit!

Fotografii bizare au venit din Japonia saptamana trecuta care ne arata un nor sferic deasupra orasului Fujisawa, la sud de Tokyo. Potrivit relatarilor fotografului, norul si-a pierdut forma imediat dupa ce a fost fotografiat si s-a dizolvat ca si cum nu ar fi existat acolo.

Chiar daca fotografiile nu au fost verificate de cineva independent, nu este pentru prima data cand un asemenea nor in forma de bila isi face aparitia. Unii sugereaza ca acesta ar fi un tip rar de nor, formatiune orizontala care apare datorita fronturilor atmosferice si care este asociata cu aparitia furtunilor:

Dar acestia sunt nori cilindrici si niciodata sferici, deci cel in discutie trebuie sa fie de o alta natura. Un alt fotograf a postat acelasi nor, dar din alta pozitie, si, dupa cum putem observa, nu are aceeasi forma sferica.

Citeste si  VIDEO: Cum sa faci un nor acasa

Meteorologul Todd Lane de la Universitatea Melbourne din Australia a declarat ca a doua fotografie este si cheia dezlegarii misterului. Norul, probabil, este unul normal. Forma sferica i se releva celui aflat in locul potrivit, la momentul potrivit.

[sursa]